Vodik v prometu

Slovenija ima v akcijskih načrtih zapisano tudi uporabo vodika kot pogonskega goriva v prometu. Prihodnost za vodik je lepa, so prepričani tako proizvajalci vozil kot tudi drugi strokovnjaki za mobilnost. 

Vozila na vodikov pogon delujejo brez povzročanja emisij, saj iz izpuha pride le vodna para. V takih vozilih ne prihaja do tradicionalnega izgorevanja, ampak delujejo po principu izmenjave elektronov. Med procesom reakcije vodik reagira s kisikom, nato gorivne celice pretvorijo nastalo energijo neposredno v električno energijo. Vozila na vodikov pogon z gorivnimi celicami, ki imajo v rezervoarjih štiri kilograme, imajo doseg več kot 400 kilometrov, kar je ogromna prednost pred električnimi avtomobili na baterijski pogon. V plinasti obliki je namreč vodik brez barve in vonja, je zelo lahek, ni strupen in je brez tveganja za ljudi ali okolje. Tudi izpuh izloča le vodno paro in topel zrak.


Najnovejše napovedi tako predvidevajo, da bo med letoma 2040 in 2050 okoli 80 ali celo več kot 95 odstotkov osebnih vozil elektrificiranih. To pa ne pomeni, da bodo to le baterijska električna vozila. Tržni delež bo naraščal vozilom, ki imajo gorivne celice, kjer bodo iz vodika pridobivali električno energijo. Največji delež v tem celotnem obdobju pa se napoveduje priključnim hibridom in hibridnim vozilom.
 

Join Our Family!

I-ROCK 2020 ©

Spremljajte nas na:

  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 Igor Grofelnik& Matjaž Knez All Rights Reserved