Search
  • Dr. Matjaž Knez

SLOVENIJA POSTAVLJA TEMELJE NA POTI KROŽNEMU GOSPODARSTVU

Updated: Nov 13, 2019

Republika Slovenija si želi biti na področju krožnega gospodarstva vodilna v regiji in želi pri uresničevanju tega koncepta v regiji delovati kot povezovalec in integrator za ostale države. Ministrstvo za okolje in prostor RS je danes na Bledu organiziralo mednarodno konferenco Krožno gospodarstvo v regiji - povezani za trajnost in rast, ki so se je udeležili visoki predstavniki držav jugovzhodne Evrope.


Konference smo se udeleliži tudi predstavniki ekipe H2Student, v sestavi – Aleksander Gerbec, ECUBES d.o.o., ter dr. Matjaž Knez in Igor Grofelnik, oba iz Fakultete za logistiko UM.


Na konferenci smo se imeli priložnost pogovarjati s Simonom Zajcem, ministrom za okolje in prostor, ki je v pogovoru povedal, da je Slovenija ena redkih držav, ki ima že izdelan kažipot do krožnega gospodarstva in da je sedaj skrajni čas, da ga začne uresničevati tudi v praksi, kjer nekateri primeri dobre prakse že obstajajo. Pogovarjali smo se tudi o vodiku, kot obetajočemu energentu, na prehodu v krožno gospodarstvo. Kaj pa si minister misli o tem, pa vam bomo kmalu predstavili v intervjuju, ki bo sledil v eni izmed prihajajočih objav.


Pogovarjali smo se tudi z dr. Janezom Potočnikom, nekdanjim komisarjem za znanost in raziskave v Evropski uniji, zdaj sopredsedujočega Mednarodnemu panelu za vire (IRP), mag. Tanjo Bolte, generalno direktorico Direktorata za okolje ter profesorjem dr. Paulom Ekinsom, direktorjem Inštituta za trajnostne vire, na University College London, ter članom IRP.


Vsi so v intervjujih, ki jih bomo na spletni strani H2Student programa objavili kmalu (www.h2student.com), podprli izobraževalno tekmovalni program, ki ga peljemo v Sloveniji, ter nam zaželeli srečno uresničevanje projekta, za katerega se je že izkazalo, da se zanimanje zanj kaže tudi izven meja Slovenije.


159 views

Join Our Family!

I-ROCK 2020 ©

Spremljajte nas na:

  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 Igor Grofelnik& Matjaž Knez All Rights Reserved