Search
  • Dr. Matjaž Knez

Minister Zajc: Energija, pridobljena iz vodika, je ena izmed tistih....

Minister za okolje in prostor Simon Zajc je nedavno na Bledu gostil Mednarodno konferenco o krožnem gospodarstvu, z naslovom: Krožno gospodarstvo v regiji – povezani za trajnost in rast.


Konferenca je ponudila zanimive vpoglede v tematike krožnega gospodarstva, s strani nekaterih najbolj priznanih mednarodnih strokovnjakov. Dogodek je povezal predstavnike številnih vlad, strokovnjake s področja krožnega gospodarstva in številne zainteresirane, predvsem iz jugovzhodne regije.


Minister Simon Zajc je v uvodnem nagovoru meddrugim tudi poudaril: “V Sloveniji smo se odločili, da je prehod v krožno gospodarstvo strateški cilj, ki je nujen za ohranjanje gospodarske konkurenčnosti in kvalitete življenja. Pri tem pa je pomembno, da sodelujemo vsi”.


Na dogodku smo imeli priložnost se pogovarjati z ministrom Zajcem, ki je povedal, da bo za dosego krožnega gospodarstva nujna tudi uporaba in integracija obnovljivih virov, če želimo, da zmanjšamo obremenjevanje planeta na način, kot smo to počeli dosedaj.


Na vprašanje, kaj si misli konkretno o vodiku, je povedal, da smo se sedaj znašli v situaciji, ko moramo raziskati in imeti v mislih vse možne oblike čiste energije. Energija, pridobljena iz vodika, je ena izmed tistih, ki definitivno kaže zelo velik potencial.

Dodaja še, da če si želimo imeti trajnostno prihodnost, je potrebno imeti tudi čisti transport, ki je hkrati efektiven.


Več o njegovih razmišljanjih si lahko ogledate na H2Student TV, v videu.

127 views

Join Our Family!

I-ROCK 2020 ©

Spremljajte nas na:

  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 Igor Grofelnik& Matjaž Knez All Rights Reserved