Search
  • Dr. Matjaž Knez

H2STUDENT SHOW TAKOĐER U HRVATSKOJ

Program H2Student je obrazovni i natjecateljski program koji je otvoren i dostupan svima. Program ima za cilj pobuditi interes za vodik i podići tehnološku i održivu svijest o važnosti uvođenja vodikovih tehnologija na zanimljiv i privlačan način kroz edukativnu igru, te zanimljivim popularnim predavanjima i sadržajima dostupnima na https://hr.h2student.com/ platformi. Program također gradi prve kompetencije mladih u području vodika i vodikovih tehnologija.


Nedavno, prije pojave "Corona situacije", bili smo u Zagrebu, gdje smo implementirali program H2Student. H2Student se ove godine uglavnom provodi u Sloveniji, uz sudjelovanje samo jedne srednje škole iz Hrvatske, a to je Tehnička škola Ruđer Bošković iz Zagreba. Sljedeće godine H2Student program želimo proširiti na veći broj srednjih škola iz Hrvatske, a obzirom na atmosferu i ukupne dojmove u Zagrebu, ne sumnjamo da će interes biti velik.


Tijekom provedbe povezali smo se s doc.dr. sc. Ankicom Kovač s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, koja će u budućnosti biti nacionalni koordinator za H2Student u Hrvatskoj i nadgledat će provedbu programa.


Učenici i mentori u srednjoj školi s oduševljenjem su prihvatili program H2Student i već su potvrdili da će sudjelovati u nadolazećoj školskoj godini. Organizatori su još jednom dobili potvrdu da je način predstavljanja edukativnog sadržaja kroz igru vrlo privlačan, pa ćemo u budućnosti nadograditi postojeći sadržaj i metodologije i program učiniti još ugodnijim.


Razgovarali smo s doc. dr. sc. Ankicom Kovač i srednjoškolskim mentorom, koji su o programu H2Student rekli sljedeće:Doc. dr. sc. Ankica Kovač:

H2Student je jedna odlična edukativna platforma kroz koju se na vrlo atraktivan i zanimljiv način promoviraju vodikove tehnologije koje su definitivno budućnost globalno, a lokalno već i sadašnjost. Osim edukacije, H2Student je izvrsna prilika i za nova poznastva i zaista sam sretna da sam dio ovog super tima.Goran Nuskern: H2Student je dobar primjer promocije novih tehnologija kroz zabavu i druženje. Važno je da se ubuduće uključi što više sudionika od kojih će se neki baviti tehnologijama dobivanja i primjene vodika, ali većina će biti potencijalni korisnici. Cijeli događaj je bio zanimljiv i edukativan te ćemo ubuduće uključiti više učenika.
47 views

Join Our Family!

I-ROCK 2020 ©

Spremljajte nas na:

  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 Igor Grofelnik& Matjaž Knez All Rights Reserved