Search
  • Dr. Matjaž Knez

H2Student program tudi preko meja Slovenije


Program H2Student, ki se izvaja pod okriljem podjetja Ecubes d.o.o., skupaj s Fakulteto za logistiko UM, je namenjen za mlade, z namenom ozaveščanja o trajnostni mobilnosti ter razvijanjem prvih komeptenc s področja vodika in vodikovih tehnologij. Program, ki letos poteka prvič, se ga je do danes udeležilo že približno 1000 slovenskih in hrvaških otrok oz dijakov. Do konec meseca načrtujemo še kar nekaj obiskov po srednjih šolah. K sodelovanju smo pritegnili tudi Univerzo v Zagrebu.


Program zajema zajema celotno izobraževalno vertikalo - od osnovnih, preko srednjih šol do univerz. Tako otroci v osnovnih šolah rišejo na temo trajnostne mobilnosti, v srednjih šolah se izvaja »Izobraževalno tekmovalni del z avtomobili iz lego kock, na univerzitetnem nivoju pa Fakulteta za logistiko UM organizira Mednarodni simpozij za raziskovalce in študente, z naslovom: “Priložnosti in izzivi vodikovih tehnologij za trajnostno mobilnost in čistejši planet”, kamor bomo povabili svetovno priznane strokovnjake. Prihodnje leto bomo program razširili tudi na nivo predšolske vzgoje.


Odzivi s “terena” so fenomenalni, o čemer se lahko prepričate tudi z branjem že objavljenih blogov na naši spletni strani www.h2student.com , ki jih redno objavljamo. Vsak blog obogatimo tudi z video posnetki, kar gre zahvala - izjemni H2Student ekipi.
58 views

Join Our Family!

I-ROCK 2020 ©

Spremljajte nas na:

  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 Igor Grofelnik& Matjaž Knez All Rights Reserved