Search
  • Dr. Matjaž Knez

H2Student program na Šolskem Centru Škofja Loka

H2Student izobraževanja o trajnostni mobilnosti in vodiku ter kvalifikacije tekmovanja z Lego vozili te dni potekajo po slovenskih srednjih šolah. Po končanih kvalifikacijah, ki se bodo zaključile 20. marca, bomo dobili osem najboljših dijaških ekip, ki se bodo pomerile na finalu v Celju, v sklopu Mednarodnega sejma Energetika Interklima (31. 3. 2020 do 3. 4. 2020).


Tokrat smo bili na Šolskem centru Škofja Loka, kjer se je med 130 dijaki pomerilo 7 ekip. Na dogodku smo se pogovarjali z mentorico Moniko Hadalin, ki je o H2Student programu povedala:
Monika Hadalin, mentorica in koordinatorica na strani šole:

»Veseli me, da smo bili na Srednji šoli za strojništvo del projekta H2Student, ki dijakom na izviren in zanimiv način prikaže uporabo vodikovih tehnologij za pogon motorjev. Vsekakor je sodelovanje na tekmovanju H2Student za dijake zelo pozitivna in poučna izkušnja. Prav je, da se dijake izobražuje tako na področju trajne mobilnosti kot okoljske trajnosti, saj je vsekakor to del bližnje prihodnosti, ki bo kmalu postala naš vsakdanjik. Zahvaljujem se podjetju ECUBES in Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru za popestritev učnega procesa."

Na H2Student dogodkih se čuti energija vodika - pozitivna energija, ki povezuje. In to je tudi cilj H2Student platforme in programa, ki je odprt in dosegljiv vsem. V sklopu H2Student dogodkov dijakom skozi predavanja, vsebine, dosegljive na spletni platformi www.h2student.com ter skozi igro na zanimiv način vzbujamo zanimanje za vodik, želimo dvigniti tehnološko ozaveščenost ter mlade navdušiti za trajnostno mobilnost ter vodik kot potencialni vektor za prehod v čistejšo mobilnost.58 views

Join Our Family!

I-ROCK 2020 ©

Spremljajte nas na:

  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 Igor Grofelnik& Matjaž Knez All Rights Reserved