Search
  • Dr. Matjaž Knez

H2STUDENT PREDTEKMOVANJA Z LEGO VOZILI SE PRIČENJAJO NA SLOVENSKIH IN HRVAŠKIH SREDNJIH ŠOLAH

Izobraževalni program H2Student, ki po novem sodeluje tudi z UNESCO katedro o odprtih tehnologijah za prosto dostopne izobraževalne vire in odprto učenje z Instituta Jožef Stefan in v okolju pridobiva vedno večjo podporo, v drugi polovici januarja pričenja s predtekmovanji z Lego avtomobili. Program poteka letos prvič v Sloveniji in na Hrvaškem, zajema pa celotno izobraževalno vertikalo od osnovnih šol preko srednjih šol do univerz.


Izobraževanja o vodiku in predtekmovanja dijaških ekip z Lego vozili bodo potekala na srednješolskih centrih po Sloveniji in na Hrvaškem od januarja do marca. Osem najboljših ekip pa se bo pomerilo na 1. Mednarodnem finalu tekmovanja z Lego vozili na vodik, ki se bo odvijalo v sklopu Mendarodnega sejma Energetika Interklima, ki bo od 31. 3. do 3. 4. 2020 v Celju.


Namen programa, ki je odprt in dosegljiv vsem, je skozi zanimiva predavanja, vsebine, dosegljive na spletni platformi www.h2student.com in skozi igro na zanimiv način vzbuditi zanimanje za vodik, dvigniti tehnološko ozaveščenost ter mlade navdušiti, da se odločajo za študij/e in nato poklic/e, ki so povezani z novimi vodikovimi tehnologijami. Z ozaveščanjem mladih o pozitivnih učinkih uporabe H2 tehnologij bomo razširili idejo/je o uporabnosti vodika in možnih potencialih uporabe H2 tehnologij na širšo populacijo.


Ekipa H2Student je pripravljena, prav tako pa tudi Lego avtomobili!

74 views

Join Our Family!

I-ROCK 2020 ©

Spremljajte nas na:

  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

© 2019 Igor Grofelnik& Matjaž Knez All Rights Reserved